lu.se

Denna sida på svenska This page in English

Samhällsfrågor med koppling till naturvetenskap och teknik

Den 4 oktober, klockan 15-17, bjuder Skolverket in till ett webbinarium om undervisning i samhällsfrågor med koppling till naturvetenskap och teknik.

Målgruppen är grundskolelärare årskurs 4-9 och gymnasielärare. NRCF håller i en programpunkt och kommer bland annat att diskutera relevant undervisningsmaterial och tipsa om olika resurser med koppling till trafik och klimatförändringar, människan i rymden, vind- och kärnenergi och strålskydd.   

Delta i samhällsdebatten

Bakgrunden till Skolverkets webbinarium är att undervisning i biologi, fysik, kemi och teknik utifrån samhällsfrågor kan öka elevernas intresse för och engagemang i de naturvetenskapliga ämnena. Samt utveckla deras förmåga att argumentera utifrån erövrad kunskap och ge dem möjlighet att delta i samhällsdebatten.

Skolforskningsinstitutet inleder webbinariet genom att redogöra för en nyss publicerad systematisk forskningssammanställning "Samhällsfrågor med naturvetenskapligt innehåll (SNI) - en kartläggning av undervisningsmöjligheter". 

Skolverket ger sedan en översikt av sitt material för utveckling av undervisningen i samhällsfrågor med naturvetenskapligt innehåll. Därefter följer parallella valbara sessioner, varav en som NRCF håller i.

Anmälan är öppen

Anmäl dig senast den 30 september. Du får en länk till webbinariet efter anmälan.

Anmäl dig till webbinariet på Skolverkets hemida (ny flik)

Mer info om webbinariet hittar du på Skolverkes hemsida (ny flik)