lu.se

Photonics Explorer

Ett europeiskt projekt för att främja naturvetenskaplig utbildning med praktiska experiment.

Som en del av ett europeiskt projekt FP7 har Photonics Explorer utvecklats av ett internationellt ett team av lärare och experter inom pedagogik från 11 EU-länder för att fungera in i olika utbildningssystem och lärarkulturer. Projektet initierades av Bryssel Photonics Team  (B-PHOT) vid Vrije Universiteit i Brussel och samlade europeisk industri, forskare vid universitet, lärare i gymnasieskolor och flera elever!

Nationellt Resurscentrum för fysik (NRCF) är svensk LAP (Local Associated Partner) och därmed ansvarig för lärarutbldning och distribution av Photonics Explorer i Sverige. Som LAP är NRCF  också medlem i EYESTvzw (Excite Youth for Engineering, Science and Technology).
  
Photonics Explorer kit har genomgått omfattande tester med nästan 2000 studenter i 7 EU-länder och det didaktiska innehållet finns för närvarande på 13 EU-språk; Bulgariska, holländska, engelska, franska, finska, tyska, grekiska, italienska, polska, portugisiska, ryska och spanska. Översättning till svenska genomförs under 2016 av NRCF.